Jak potěšit své blízké skleničkou plnou výtečného kakaovo-arašídového másla
Jak potěšit své blízké skleničkou plnou výtečného kakaovo-arašídového másla. V podstatě vše čokoládové, kakaové či oříškové hodící se k namazání na pečivo, je oblíbené a vítané. A co teprve, když je taková dobrota vlastnoručně vyrobena a darována v okrasné skleničce. To potěší o to více. Vykouzlete svým blízkým úsměv na rtech a připravte jim tuto luxusní variantu sladké pomazánky s výrazně arašídovou chutí.
Co je potřeba
- 180 g arašídového másla
- 20 g tmavého kakaa
- 75 g medu
- 2 lžičky vanilkového extraktu či aroma
na dohotovení do dárkové podoby: menší skleničky a jakékoliv pentličky, mašličky či stužky.
Krok 1
Do vyšší a užší nádoby dejte arašídové máslo, tmavé kakao, med i vanilkový extrakt či aroma. Pro extra jemnou konzistenci zvolte máslo jemné (smooth), ale pokud obdarovaný ocení sem tak malý kousek arašídu, pak sáhněte po variantě s křupavými kousky (crunchies).
Krok 2
Veškeré suroviny v nádobě nejdříve vařečkou promíchejte a poté tyčovým mixérem promixujte. Promícháním surovin zabráníte vzedmutí kakaa při mixování.
Krok 3
Lahodnou a krásně voňavou dobrotu rozdělte do menších skleniček a převažte stužkou, provázkem či mašlí, na kterou můžete zavěsit i jakoukoli ozdobu či jmenovku obdarovaného.
Sladkou pochoutku skladujte jej v chladničce.
Velice příjemné chuti dosáhnete, pokud místo medu přidáte javorový sirup.
V případě, že máte doma pouze tuhý med, který by se obtížně promísil s už tak hustější konzistencí másla, přidejte místo něj tekutý sirup. Buď právě zmiňovaný javorový, ale lze i čekankový a agávový.