Jak udělat různé druhy polev na sladké pečivo | recepty
Jak udělat různé druhy polev na sladké pečivo | recepty. Dnešní článek bude trochu obsáhlejší, ale jen proto, že vám chceme nabídnout široký výběr polev na sladké pečivo. Polevy se dají použít na zdobení různých řezů, moučníků nebo drobného cukroví. Věřím, že z následujícího výčtu si vyberete tu svou.
Co je potřeba
viz následující kroky
Krok 1
Citronová poleva
120 g moučkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce vroucí vody
Cukr v misce třete se šťávou z citronu a horkou vodou tak dlouho, až poleva zbělá a zhoustne. Je-li příliš hustá, přidejte šťávu, řídkou polevu zahustěte přidáním cukru.
Citronová bílková
150 g moučkového cukru, 1 bílek, šťáva z poloviny citronu
Cukr prosejte, bílek trochu napěňte vidličkou a přidejte s citronovou šťávou k cukru. Šlehejte metličkou dokud nebude poleva hustá a hladká.
Stejným způsobem připravíte polevu i z jiných citrusů.
Krok 2
Kakaová
200 g moučkového cukru, 80 g másla, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce solamylu, 1 lžíce rumu
Do rozehřátého vlažného másla přidejte kakao, cukr, solamyl a rum. Utřete do hladké polevy.
Kakaová medová poleva
160 g Omegy, 100 g moučkového cukru, 1 lžíce tekutého medu, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 1 kakaový pudink
Do rozehřátého tuku přidejte vše ostatní a dobře provařte. Ještě horkou polevu nalijte na řezy.
Krok 3
Žloutková poleva
4 žloutky, 150 g moučkového cukru, 1 lžíce rumu, trochu citronové šťávy
Žloutky s cukrem a rumem v misce utřete dohladka, podle potřeby přidejte citronovou šťávu nebo další cukr.
Punčová
200 g moučkového cukru, 2 lžíce punče, 1 lžíce horké vody
Vše dohromady třete tak dlouho, dokud nebude poleva hustá.
Punčová s vínem
200 g moučkového cukru, 2 lžíce červeného vína, 1 lžíce rumu
Třete do zhoustnutí. Poleva musí být hladká.
Krok 4
Kávová poleva
250 g moučkového cukru, 2 lžíce horkého mléka, 1–2 lžíce uvařené instantní kávy
Prosátý cukr třete s horkým mlékem, po chvilce přidejte silnou instantní kávu a vymíchejte hladkou polevu.
Kávová s rumem
150 g moučkového cukru, 2 lžíce silné, horké zrnkové kávy, 1 lžíce rumu
Vše společně třete dokud nezískáte hladkou a hustou polevu.
Čokoládová kávová
100 g čokolády na vaření, 80 g moučkového cukru, 1 lžíce černé kávy
Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu, přidejte cukr a uvařenou silnou kávu. Promíchejte.
Krok 5
Čokoládová poleva
100 g čokolády na vaření, 100 g másla, 1 lžíce kakaa
Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu s máslem, přidejte kakao a důkladně promíchejte.
Čokoládová se solamylem
160 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce solamylu, 160 g Omegy, 2 lžíce vlažného mléka
Rozehřejte tuk a přidejte promíchané sypké ingredience, mléko a za stálého míchání přiveďte téměř k varu. Těsně před ním odstavte a ještě chvilku míchejte.
Čokoládová
100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého tuku, 2 lžíce smetany ke šlehání
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s tukem, promíchejte a do vlažné směsi zamíchejte šlehačku.
Kaštanová poleva
2 tyčinky ledových kaštanů, 250 g Omegy
Nad párou rozehřejte kaštany a pomalu, za stálého šlehání přilévejte rozpuštěný tuk.