Jak zapéct kukuřici s mozzarellou | recept
Jak zapéct kukuřici s mozzarellou | recept. Sladká kukuřice smíchaná s pikantním kořením a zkaramelizovanou červenou cibulkou, která je ještě navíc zapečená s jemnou mozzarellou, je opravdu vynikající a ne zcela obvyklou zeleninovou přílohou (například k plátku masa). Své místo ovšem zastane i coby rychlá a lehká večeře podávaná s pečivem.
Co je potřeba
- 1 velká plechovka kukuřice
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1-2 lžíce majonézy
- 1 nastrouhaná mozzarella
- ½-1 lžička chilli vloček či jiného pikantního koření
- sůl a pepř dle vlastní chuti
Krok 1
Na pánvi s horkým olivovým olejem dozlatova orestujte plátky nakrájené červené cibule.
Krok 2
Osmahnutou zasypte třtinovým cukrem a za stálého míchání nechejte jemně zkaramelizovat.
Krok 3
Přidejte scezenou kukuřici a minutku společně prohřívejte.
Krok 4
Poté pánev sejměte, do zeleninové směsi vmíchejte majonézu a okořeňte solí, pepřem a pikantním kořením. Množství koření přizpůsobte své chuti.
Krok 5
Nyní, pokud máte pánev vhodnou do trouby, pokračujte s ní, pokud ne, obsah pánve přemístěte do zapékací mísy vymazané olivovým olejem. Celý povrch posypte nastrouhanou mozzarellou.
Krok 6
Takto připravené zapékejte v předem vyhřáté troubě při 200 °C (horkovzdušná trouba 180 °C) přibližně 10 minut, dokud se sýr nerozpustí.
Na talíři můžete dozdobit dalšími chilli vločkami či posypat pažitkou.
Sladkou kukuřici báječně doplní i řízná jarní cibulka, která navíc svou zelenou barvou zapečenou dobrotu krásně oživí.
Pokud vám nevadí opravdu ostré chutě, neváhejte a ke kukuřici do pánve přisypte nadrobno nakrájenou chilli papričku.