Jak upéct listové řezy s pudinkem a jablky | recept bez cukru
Jak upéct listové řezy s pudinkem a jablky | recept bez cukru. Dnes si podle nás můžete upéct snadné a rychlé jablečné (hruškové) řezy z listového těsta a pudinku. Řezy můžete mít ve dvou variantách - s cukrem nebo alternativním sladidlem Xylitolem. Xylitol je březový cukr, je vhodný pro diabetiky a dávkuje se ve stejném množství jako cukr, má stejnou sladivost.
Co je potřeba
- 2 balení rozváleného listového těsta
- strouhaný kokos
- rozinky
- ovocný protlak (džem, povidla)
- jablka (hrušky)
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- Xylitol nebo cukr podle chuti
Krok 1
Jablka nebo hrušky nakrájejte na kolečka asi 0,5 cm vysoká. Vykrojte jaderník a oloupejte slupku.
Krok 2
Plech vyložte archem papíru na pečení a položte na něj plát hotového listového těsta. Celý povrch posypte strouhaným kokosem v případě, že pečete z jablek. Pod hrušky doporučuji strouhané vlašské ořechy.
Krok 3
Na těsto rozložte kolečka jablek (hrušek), otvor po jadřinci zakryjte několika rozinkami a naplňte džemem, povidly z jablek nebo ovocným protlakem.
Krok 4
Uvařte pudink z mléka, oslaďte ho Xylitolem nebo cukrem a nechte téměř vychladnout. Občas ho promíchejte, aby se na povrchu neutvořil škraloup. Vlažný pudink rozdělte mezi jablka. Nevadí, že pudink nepůjde rozetřít dohladka, během pečení se srovná a na řezu po vychladnutí bude hladký.
Krok 5
Překryjte druhým plátem těsta a nařežte ho ostrým nožem na porce. Prořízněte jen horní těsto. Vložte do vyhřáté trouby a pečte při 210 °C do zezlátnutí. Po vychladnutí jednotlivé kousky dokrojte.