Jak na jednoduché piškotové pralinky s bílou čokoládou | recept
Jak na jednoduché piškotové pralinky s bílou čokoládou | recept. Jako každá správná pralinka není ani tato piškotová o rum ochuzena. Ten zde bravurně propojí mleté piškoty s ořechy a spolu s bílou čokoládou a máslem vytvoří cukrovinku, která vás zaujme neskutečnou vláčností a příjemnou chutí.
Co je potřeba
Z uvedeného množství vytvoříte přibližně 35 lahodných piškotových pralinek
- 100 g piškotů
- 80 g másla
- 4 lžíce tmavého rumu
- 50 g bílé čokolády
- 40 g ořechů (nejlépe světlých či sloupnutých – lískové ořechy, mandle, kešu)
50 g bílé čokolády na obalení
Krok 1
V míse smíchejte mleté piškoty, mleté ořechy, povolené máslo, rozpuštěnou bílou čokoládu a rum. Vše důkladně propracujte do měkkého, vláčného a tvárného těsta. Pokud by těsto bylo lepivé či příliš mokré, přidejte piškoty či ořechy. V opačném případě, pokud by bylo drolivé, zvláčněte rumem a kouskem másla.
Krok 2
Z vychlazeného a alespoň hodinu odleželého těsta v dlaních tvarujte malé kuličky.
Krok 3
Kuličky obalujte v najemno nastrouhané čokoládě. V případě, že vám zbyly namleté piškoty či ořechy, můžete pralinky obalit i v nich.
Pralinky skladujte v chladu, kde poměrně dlouho vydrží. Jejich chuť ale nejvíce vynikne po několika minutách v pokojové teplotě, kdy krásně zvláční.
Piškotovou pralinku povýšíte na luxusní, pokud ji v bílé čokoládě pouze neobalíte, ale do čokolády namočíte. Pro tuto variantu bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, pralinku napíchněte a ponořte do čokolády. Poté ji položte na mřížku a nechejte okapat a ztuhnout.