Jak udělat rychlý hruškový dezert do misky | jednoduchý recept
Jak udělat rychlý hruškový dezert do misky | jednoduchý recept. Dnes vám nabízíme tip, jak rychle a jednoduše vytvoříte z obyčejných, běžně dostupných ingrediencí, chutný sladký dezert. Na hruškách s čokoládou a pudingovým krémem si pochutnají děti i dospělí a nemusí to být přesně podle tohoto předpisu. S hruškami výborně ladí i karamel, zkuste ho místo kokosu. Přečtěte si návod, jak na to.
Co je potřeba
- 5 hrušek
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový pudingový prášek
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 50 g másla
- cukr nebo sladidlo podle uvážení
- 100 g vysokoprocentní čokolády
- 100 ml smetany ke šlehání
- vlašské ořechy na posyp
Krok 1
Hodně zralé hrušky oloupejte, rozkrojte na poloviny a odstraňte jadřinec. Hrušky mohou být i kompotované, pokud nemáte k dispozici čerstvé. Jestliže máte hrušky tvrdé, předvařte je ve vodě se špetkou kyseliny citronové (zabrání zhnědnutí). Do každé misky položte obě poloviny ovoce.
Krok 2
Běžným způsobem uvařte puding se strouhaným kokosem. Po uvaření a lehkém zchladnutí přidejte máslo a dobře ho s pudingem prošlehejte.
Krok 3
Ještě teplý krém nalijte na hrušky tak, aby bylo ovoce zcela pokryto.
Krok 4
Nalámejte čokoládu a rozpusťte ji ve smetaně při mírné teplotě. Šlehejte ji metličkou a jakmile se smetana a čokoláda spojí v hustý a hladký krém, odstavte.
Krok 5
Čokoládovou směs rozdělte do misek a povrch posypte drcenými vlašskými ořechy. Můžete podávat teplé i vychlazené.
Do misek můžete přidat několik dětských piškotů a pokud ho nebudou jíst děti, do čokoládového přelivu přidejte kapku rumu nebo hruškovice.