Jak na rychlý pikantní celerový salát s mrkví | podzimní recept
Jak na rychlý pikantní celerový salát s mrkví | podzimní recept. Celer a mrkev v jedné míse s hrubozrnnou hořčicí a chilli vločkami znamená, že se osvědčená celerovo-mrkvová salátová klasika bude tentokrát podávat v pikantní verzi.
Co je potřeba
- 1 sklenice či plechovka sterilovaného celeru
- 2 velké mrkve
- 3 lžíce majonézy
- 3 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 - 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- ½ lžičky chilli vloček (případně chilli koření či jiné pikantní směsi dle vaší chuti)
- sůl a čerstvě drcený pepř
- jarní cibulka na posypání
Krok 1
Celer slijte a okapaný jej přidejte do mísy k nahrubo nastrouhané mrkvi. Pokud máte sterilovaný celer v plechovce, tzv. „vapeur“, který je bez nálevu, máte přípravu ještě o něco rychlejší.
Krok 2
Ke smíchané zelenině přidejte majonézu, jogurt, hrubozrnnou hořčici, citronovou šťávu a chilli vločky, případně jiné pikantní koření. Vše dohromady řádně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Krok 3
Tuto vynikající pikantní verzi oblíbeného salátu podávejte vychlazenou a alespoň hodinu odleželou. Na talíři pak salát nezapomeňte řádně posypat jarní cibulkou či pažitkou. Vynikající je jak s čerstvým pečivem či rozpečeným toastem, tak i jako příloha ke grilovanému plátku masa.
Jarní cibulku či pažitku můžete přidat i přímo do salátu, barevně ho krásně zpestří a báječně dochutí.