Jak upéct kokosové košíčky s marcipánem a čokoládovou polevou | recept
Jak upéct kokosové košíčky s marcipánem a čokoládovou polevou | recept. Marcipánová kulička usazená v lineckém kokosovém košíčku je v kombinaci s čokoládovou polevou, která marcipánové překvapení rafinovaně skrývá, přímo božským kouskem cukroví (nejen) na vánoční stůl.
Co je potřeba
Z uvedeného množství upečete 35 košíčků střední velikosti
Těsto:
- 100 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 100 g hladké mouky
- 70 g strouhaného kokosu
Náplň:
- 100 g marcipánu
Čokoládová poleva:
- 200 g čokolády na vaření
- 1-2 lžíce mléka
- 20 g 100 % rostlinného tuku Omega
- 3-4 lžíce kokosu na závěrečné posypání košíčků
Krok 1
Ze změklého másla, mouky, cukru a kokosu zpracujte tvárné těsto, které nelepí a krásně drží při sobě. Těsto nechejte v chladu alespoň hodinu odležet.
Krok 2
Vzniklý čas využijte k tvoření malých kuliček z marcipánu.
Krok 3
Jakmile je těsto vychlazené a odleželé, naplňte jím formičky na košíčky. Těsto v nich promáčkněte a vytvořte tak důlek pro marcipánovou kuličku.
Krok 4
Košíčky pečte v předem vyhřáté troubě při 180 ˚C, (horkovzdušná trouba 160 ˚C), 12-15 min. do mírného zezlátnutí.
Krok 5
Upečené košíčky nechejte zchladnout a poté vyklopte.
Krok 6
V průběhu pečení rozpusťte ve vodní lázni čokoládu na vaření, mléko a omegu a připravte tak čokoládovou polevu.
Krok 7
Do lineckého košíčku nejprve naneste malé množství čokolády.
Krok 8
Položte na ni marcipánovou kuličku.
Krok 9
A zalijte čokoládovou polevou.
Krok 10
Na úplný závěr ozdobte košíčky strouhaným kokosem.
Košíčky skladujte v chladu, ale dlouhé odležení nepotřebují, jsou úžasné téměř hned po upečení, kdy jsou krásně křehké.