Jak na nepečené čokoládové košíčky s kokosem a marcipánem | recept
Jak na nepečené čokoládové košíčky s kokosem a marcipánem | recept. Hořká čokoláda zpestřená kokosem je v kombinaci se sladkým marcipánem neodolatelná. Zvláště pak servírovaná v luxusně vypadajícím košíčku.
Co je potřeba
Z uvedeného množství připravíte cca 20 čokoládových košíčků (papírové košíčky o průměru 4,5 cm)
- 200 g čokolády na vaření
- 30 g 100 % tuku na pečení (Omega)
- 1 opravdu plná lžíce tmavého kakaa
- 1 lžíce moučkového cukru
- 2-3 lžíce kokosu
Na ozdobení:
- 2-3 lžíce kokosu
- 60 g marcipánu k vytvoření 20 kuliček
Krok 1
Nejdříve vytvořte z marcipánu malé kuličky a nechejte je na vzduchu oschnout, respektive vyschnout.
Krok 2
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu spolu s tukem na pečení. Ten čokoládu, jak naředí, tak dodá lesk.
Krok 3
Za stálého míchání pak k rozpuštěné čokoládě přidejte kakao a cukr.
Krok 4
Nakonec vmíchejte na zahuštění kokos. Nejprve přidejte dvě lžíce a pokud byste ocenili hustější a více kokosovou variantu, přidejte i třetí lžíci.
Krok 5
Horkou ochucenou čokoládou plňte připravené papírové košíčky. Košíčky plňte až téměř po okraj. Jen počítejte s následnou kuličkou marcipánu, která hladinu čokolády mírně zvedne.
Krok 6
Košíčky s čokoládou posypejte kokosem a nechejte 5-10 minut zchladnout a jemně zatuhnout. Stačí tak, aby čokoláda vyloženě netekla a kulička marcipánu se zcela nepropadla.
Krok 7
Následně košíčky ozdobte připravenou marcipánovou kuličkou a nechejte ztuhnout.
Čokoládové košíčky s marcipánem skladujte v chladu. Ihned po vytažení z lednice je čokoláda až příliš tuhá, je proto lepší košíčky vyndat několik minut před servírováním.
Marcipánové kuličky můžete, pro dokonalé vyladění, obalit ještě v kokosové moučce.