Jak připravit variaci Cordon bleu z mletého vepřového masa | recept
Jak připravit variaci Cordon bleu z mletého vepřového masa | recept. Abyste si pochutnali, je bezpodmínečně nutné tento pokrm připravovat z kvalitního mletého masa. Pokud se rozhodnete, stejně jako já, pro vepřové, zkuste se poptat po mase z přeštického černostrakatého prasete. Jeho maso obsahuje nitrosvalový tuk a proto je šťavnaté s výbornou chutí. Mletý plněný řízek na způsob Cordon bleu se tradičněji zhotovuje z telecího masa nebo ze směsi vepřového a hovězího při zachování stejného postupu. Máte tedy na výběr a je jen na vás, jaké maso zvolíte.
Co je potřeba
- 500 g mletého masa
- 1 vejce
- trochu strouhanky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- 50 g šunky
- 1 Hermelín
- trojobal (hladká mouka, vejce, strouhanka)
- sádlo (olej) na smažení
Krok 1
Do mísy rozdrobte mleté maso, promíchejte ho se solí, čerstvě mletým černým pepřem a celým vejcem. Zahustěte několika lžícemi strouhané housky a důkladně prohnětejte.
Krok 2
Z masové směsi utvořte 8 koulí a z těch následně vytvarujte placičky. Měly by být o něco větší než je průměr sýru Hermelín. Sýr příčně rozkrájejte ostrým nožem na tenké plátky. Lépe se krájí nepříliš vyzrálý sýr, nelepí se na nůž. Na každý kousek masa položte kolečko sýra, šunky a překryjte druhým kouskem masa. Spojte dohromady, aby náplň při smažení nevytekla.
Krok 3
Naplněné mleté řízky obalte v klasickém trojobalu - hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
Krok 4
Vkládejte do rozpáleného tuku a smažte z obou stran dozlatova. Jako přílohu podávejte brambory upravené jakýmkoli způsobem.