Jak uvařit třetinové ovocné knedlíky | rychlý recept s tvarohem
Jak uvařit třetinové ovocné knedlíky | rychlý recept s tvarohem. Také vás (jako mě) zaujal název dnešního receptu? Těsto na knedlíky se skládá ze tří stejných hmotnostních dílů brambor, krupice a tvarohu. Jsou tedy bramborové, krupicové i tvarohové. Knedlíky jsou hotové velmi rychle a plnit se mohou jakýmkoli ovocem, které je právě k dispozici. Ovoce s tvrdší dužinou se do těsta balí snadněji, než třeba vypeckované třešně, ale i s tím si průměrně zdatná kuchařka poradí.
Co je potřeba
- 250 g hrubé mouky nebo krupice
- 250 g měkkého tvarohu
- 250 g brambor
- špetka soli
- ovoce na plnění
- tvrdý tvaroh, moučkový cukr, máslo na dozdobení
Krok 1
Uvařené brambory najemno rozstrouhejte do misky. Přidejte hrubou mouku nebo krupici se solí, měkký tvaroh z kostky a rozklepněte jedno vejce.
Krok 2
Z odvážených ingrediencí vypracujte těsto. Do širokého hrnce dejte vařit dostatečné množství vody. Voda musí být připravená, delší stání těstu neprospívá a knedlíky se rozvářejí.
Krok 3
Těsto rozdělte na stejně velké kousky. Velikost se řídí podle toho, jak velké chcete mít knedlíky. Nenavaří se, zůstanou stejně velké jako syrové.
Krok 4
Do každého kousku těsta zabalte libovolné ovoce. Větší plody rozdělte, aby knedlíky měly stejně silnou vrstvu těsta okolo ovoce. Lépe vám balení půjde s navlhčenýma rukama.
Krok 5
Knedlíky vhazujte co nejrychleji za sebou do vroucí vody. Zamíchejte a pod poklicí vařte 10 minut. Uvařené vyjměte, roztrhněte a posypte strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a polijte rozpuštěným máslem.
Knedlíky se mohou plnit jahodami, meruňkami, třešněmi, švestkami i jiným ovocem podle možností.