Jak ugrilovat papriky s mletým masem | recept na plněnou papriku
Jak ugrilovat papriky s mletým masem | recept na plněnou papriku. Papriky plněné mletým masem podle tohoto receptu se mohou stát jedním z řady jídel připravovaných na venkovním grilu, ale stejně tak je lze zapéct v troubě. Je to rychlé a jednoduché letní vaření, které zvládne i naprostý začátečník.
Co je potřeba
- 3 větší silnostěnné papriky
- 500 g mleté vepřové plece
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 rajčata
- hrst strouhanky
- 100 g parmazánu
- sůl
- bazalka
- rozmarýn
Krok 1
Papriky omyjte, odstraňte semeník, vnitřní lišty a podélně je rozkrojte. Na rozpáleném grilu nebo troubě je 5 minut z obou stran grilujte.
Krok 2
V pánvi rozehřejte olej a osmahněte kostičky cibule a drobné kousky česneku. Přidejte 3 pokrájená rajčata a nasekané čerstvé bylinky. Asi pět minut míchejte. Do zeleninového základu rozdrobte mleté maso a přibližně čtvrt hodiny vařte vše společně. Pak odstavte.
Krok 3
Masozeleninovou směs zahustěte hrstí strouhanky a strouhaným parmazánem (trochu sýru nechte stranou na závěr). Podle chuti dosolte.
Krok 4
Připravené papriky naplňte masem, povrch posypte zbytkem parmazánu a ozdobte plátky zbývajícího rajčete. Ještě asi 10 minut grilujte. Plněné papriky se mohou podávat ozdobené čerstvou bazalkou nebo petrželovou natí. Vhodná příloha je chléb. Papriky chutnají ještě lépe studené.