Jak připravit salát z rýže nebo kuskusu, tuňáka a zeleniny | recept na snadný rýžový salát
Jak připravit salát z rýže nebo kuskusu, tuňáka a zeleniny | recept na snadný rýžový salát. Velmi jsem si oblíbila tuňákový salát s kuskusem, od jedné známé firmy. Bohužel, cena je příliš vysoká a to i tehdy, je-li výrobek v promoční akci. Proto jsem podobný salát začala dělat sama - vyjde mnohem levněji. Kuskus někdy nahradím vařenou rýží, někteří strávníci jí dávají přednost. Vyzkoušejte náš recept na snadný rýžový salát, skvělou chuť i výživové hodnoty mu dodá tuňák i zelenina.
Co je potřeba
- šálek rýže (kuskusu)
- 180 g tuňáka (grilovaný nebo konzervovaný)
- 50 g mrkve
- 100 g zeleného hrášku
- 50 g sterilovaných kukuřičných zrn
- polovina větší červené papriky
- 4 lžíce olivového oleje
- ocet (balsamico, ume, vinný) podle chuti
- sůl podle chuti
- citron a bylinky k podávání
Krok 1
Rýži uvařte v osolené vodě, ale nesmíte ji rozvařit. Uvařenou sceďte a ihned zchlaďte proudem studené vody. Kuskus připravte podle návodu na krabici.
Krok 2
Mrkev nakrájejte na kostičky a uvařte ji do poloměkka. Hrášek nechte ve vroucí vodě jen krátce převalit. V době nedostatku čerstvé zeleniny je možné použít zmrazenou směs hrášku a mrkve. Kukuřice je nejlepší vakuovaná v plechu. Papriku nakrájejte na menší kousky.
Krok 3
Tuňáka ugrilujte nebo opečte na pánvi. Alternativně použijte konzervovaného ve vlastní šťávě (před přidáním do salátu nechte rybu okapat na sítu). Pečeného tuňáka rozdělte na menší kousky.
Krok 4
Všechny připravené ingredience v misce promíchejte s olivovým olejem, octem a solí. Nechte chvilku odpočinout a podávejte ozdobené plátkem citronu a zelenou natí.