Jak připravit nepečené arašídové košíčky s čokoládou
Jak připravit nepečené arašídové košíčky s čokoládou. Čokoláda a arašídové máslo, tedy dvě suroviny potřebné k přípravě raz dva hotových nepečených košíčků. A vlastně jakých? Sladkých či slaných? Každopádně zvláštních, zajímavých, cizích, prostě jiných. Dejte jim ale šanci. Jen s nimi totiž poznáte poměrně neznámou kombinaci chutí, ve které se propojí lehce slané arašídové máslo s čokoládou. A věřte, že spojení je to bravurní. Prvotní rozpaky budou vystřídány milým překvapením a následnou jasnou závislostí.
Co je potřeba
Z uvedeného množství připravíte přibližně 24 – 27 košíčků
- 200 g čokolády na vaření či kvalitní hořké čokolády (přibližně s 50 % kakaa)
- 100 g arašídového másla (lépe s křupavými kousky arašídů – typ „crunchies“)
Na dozdobení:
- malé papírové košíčky s 2,5 cm dnem
- nesolené arašídy na posypání
Krok 1
Nalámanou čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Pro větší lesk můžete přidat kapku rostlinného tuku či oleje. K jemnému naředění, aby se čokoláda následně snáze nanášela do košíčku, můžete přidat kapku mléka či smetany.
Krok 2
Na dno papírových košíčků naneste lžičku rozpuštěné čokolády. Opravdu stačí pouze malá lžička, jen aby pokryla dno a více než polovina čokolády zbyla na horní vrstvu. Košíčky s čokoládou dejte na 5 – 10 minut do lednice vychladit. Jemné zatuhnutí v lednici zajistí, že se jednotlivé vrstvy nepropojí dohromady.
Krok 3
Na čokoládu naneste vrstvičku arašídového másla. Zde také jedna rada – pro lepší nanášení máslo lehce zahřejte v mikrovlnce. Po vrstvě arašídového másla vložte košíčky opět na pár minut do lednice.
Krok 4
Nakonec naneste třetí a závěrečnou vrstvu čokolády.
Krok 5
Nyní, do ještě tekuté čokolády, jemně vtlačte pár nesolených arašídů na ozdobu.
Košíčky nechte ztuhnout a můžete ihned podávat. Skladujte v chladničce.
Pokud se vám košíčky s hořkou čokoládou nezdají ani trochu sladké, neváhejte a pro sladší verzi použijte kvalitní mléčnou čokoládu