Jak uvařit kukuřičnou kaši | recept na zdravou snídani
Jak uvařit kukuřičnou kaši | recept na zdravou snídani. Sladká kaše, především tedy známá krupicová kaše, je sladký sen valné většiny z nás. A tento sladký sen se může velice snadno a během pár minut stát realitou. Zkuste si ovšem trochu zpestřit Vaše sny, potažmo i následnou realitu, a stejně tak hravě si připravit kaši kukuřičnou, která mimochodem dosahuje naprosto totožných kvalit a navíc je nutričně výhodnější a tedy i zdravější.
Co je potřeba
Uvedené množství odpovídá 1 porci.
- 30 g hladké kukuřičné mouky
- 350 ml plnotučného mléka
- 1 plná lžíce medu
- na ozdobu: ovoce, semínka, ořechy
Krok 1
V kastrůlku přiveďte za stálého míchání k varu mléko.
Krok 2
Do vřelého mléka pak, opět za stálého míchání, postupně a pomalu přisypávejte kukuřičnou mouku. Stálé míchání a postupné přisypávání je důležité, aby se v kaši neutvořily hrudky.
Krok 3
Jakmile směs zhoustne, odstavte a přidejte pořádnou lžíci medu. Promíchejte.
Krok 4
Teplou a příjemně sladkou kaši přeneste do misek. Ozdobte, čím Vás zrovna napadne, a na co máte chuť. Skvělá je s čerstvým i kompotovaným ovocem a oříšky, ale i se semínky různého typu či klasicky s kakaem, skořicí.
Když už budete v tom zpestřování snů, rozšiřte si je ještě dále a místo klasického mléka neváhejte použít například mléko ovesné či mandlové. Chuťově kaši povýší.