Jak na dip ve stylu americké omáčky Tisíc ostrovů
Jak na dip ve stylu americké omáčky Tisíc ostrovů | omáčka Tisíc ostrovů recept. Typická americká omáčka (dressing) Tisíc ostrovů je hezky výživně po americku z majonézy a kečupu. Ty v tamní kuchyni, zdá se mi, hrají prim. Ovšem nutno uznat, že toto spojení prostě funguje. Zkuste si ale připravit lehce zdravější variantu této oblíbené americké speciality a zjistíte, že skvěle funguje i spojení zakysané smetany s rajčatovým protlakem.
Co je potřeba
Suroviny:
- 250 g tučné zakysané smetany (alespoň 15 %)
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce sladkého kečupu
- 4–5 nakládaných okurek
- 3 lžičky worcestrové omáčky
- sůl a pepř dle chuti
Krok 1
V misce promíchejte zakysanou smetanu s protlakem a kečupem.
Krok 2
Přidejte worcestrovou omáčku a najemno nastrouhané okurky. Vzniklou šťávu z okurek slijte a do dipu nepřidávejte. Řádně zamíchejte, případně dochuťte solí a pepřem a dejte na chvilku chladit do lednice.
Krok 3
Následně si můžete odlehčenou americkou parádu užívat například se zeleninou, držet se tedy odlehčenějšího mlsání či méně odlehčeně s tortilla chipsy.
Z dipu uděláte velice snadno chuťově dokonalý dressing na salát. Stačí ho pouze naředit mlékem do Vámi požadované konzistence, nebo použít méně tučnou, a tedy tekutější zakysanou smetanu.