Jak naložit tofu se sušenými rajčaty | recept
Jak naložit tofu se sušenými rajčaty | recept. Vychlazené pivo a něco k němu – nejlépe něco pikantního a nezdravého. Volba je jasná, naložený a řádně uleželý hermelín, to je k pivu dokonalost sama. A pro ty, kteří ze zdravotních důvodů nemohou mléčné výrobky, je zde jedna úžasná a chuťově rovnocenná alternativa - nakládané tofu. To spolu s výraznými sušenými rajčaty, notnou dávkou česneku, cibule, koření a nezbytného oleje, vytvoří až překvapivou delikatesu, která chutě po něčem pikantním k pivu rozhodně uspokojí.
Co je potřeba
- 2 balíčky tofu (natural či s bazalkou)
- 6 stroužků česneku
- 4 lžičky uzené mleté papriky
- 1 lžička drceného pepře
- 1 lžička soli
- 1 sklenička sušených rajčat v oleji
- 2 větší cibule
- 5 bobkových listů
- 1 lžička celého černého pepře
- 6 – 10 kuliček nového koření
- 2 – 3 snítky rozmarýnu
- slunečnicový olej na zalití
Krok 1
Tofu nakrájejte na kostky (já použila bazalkové, které se sušenými rajčaty dokonale ladí) a přidejte k němu prolisované stroužky česneku, uzenou mletou papriku, sůl a drcený pepř.
Krok 2
Společně promíchejte, aby se směsí obalil každý kousek tofu.
Krok 3
Nyní se pusťte do plnění sklenic. Na dno vyskládejte pár kostek tofu obaleného ve směsi koření, přidejte na půlkolečka nakrájenou cibuli, pár kuliček nového koření, černého pepře, bobkový list a nezapomeňte na sušené rajče. Každou vrstvu zalijte olejem a jemně sklepněte o desku kuchyňské linky, předejdete tak tvoření nežádoucích vzduchových bublin.
Krok 4
Vrstvěte do vyčerpání všech surovin. V průběhu plnění vsuňte do sklenice snítku rozmarýnu.
Krok 5
Na závěr dolijte olej po vrch sklenice a uzavřete. Takto připravené sklenice dejte do lednice a na 2 – 3 týdny na ně zapomeňte. Podávejte nejlépe s čerstvým pečivem a samozřejmě vychlazeným pivem.
Pro pikantnější verzi přidejte do sklenice feferonku či lžičku uzené mleté papriky vyměňte za lžičku papriky pálivé.