Jak připravit pomazánku z uzeného kuřete
Jak připravit pomazánku z uzeného kuřete | recept na masovou pomazánku. A konečně je zde – masová pomazánka. A hezky poctivá, žádná mixovaná paráda neurčité barvy a chuti. Ale oku lahodící, chuťově vyladěná a šťavnatá masová pomazánka s poctivými kousky uzeného kuřete, které v kombinaci s poměrně různorodými surovinami, vytvoří přímo luxusní záležitost, která bude hitem nejen rychlých večeří, ale i vše oslav a Silvestrů, to mi můžete věřit.
Co je potřeba
- 2 ks uzeného kuřete
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 větší mrkev
- 125 g pomazánkového másla
- 4 lžíce majonézy
- 1 lžíce mleté uzené papriky
- 2 lžíce worcestrové omáčky
- sůl, pepř
Krok 1
V misce smíchejte na kousky nakrájené uzené kuře s najemno nakrájenou cibulí, jemně strouhanou mrkví a prolisovaným česnekem.
Krok 2
Přidejte pomazánkové máslo, majonézu, worcestrovou omáčku, uzenou papriku a dle chuti sůl a pepř. Důkladně promíchejte. Případným přidáním majonézy dotvořte Vám ideální konzistenci.
Krok 3
Vychlazenou a pár hodin uleželou pomazánku podávejte s čerstvým pečivem, velké oblibě se těší i na sucho opečený toast. A nemohu nezmínit, sice méně zdravou, ale luxusní kombinaci s klasickou, na tuku opečenou, topinkou potřenou stroužkem česneku. Nutnost vychlazeného pivečka k tomuto stylu podávání ani zmiňovat nemusím, že.
Do pomazánky můžete použít i kousky z grilovaného či pečeného kuřete, pokud Vám takové zůstane z předešlého vaření. V tom případě, ale přidejte o trochu více uzené papriky, ať se chuťově přiblížíte originálu.
V případě oslav doporučuji přitvrdit s česnekem, případně přidat chilli omáčku, ať má pomazánka pořádný říz.