Jak uvařit Jägertee | recept na domácí punč
Jak uvařit Jägertee | recept na domácí punč. Tento rok nám pořádná lyžovačka na horách bohužel nebyla dopřána. Chyběla tak atmosféra sjezdovek, přátel, zábavy a něčeho dobrého na zahřátí. Dopřejte si alespoň část z toho všeho a připravte si doma tento horký, kořeněný nápoj ve stylu punče pocházející od rakouských sousedů.
Co je potřeba
Uvedené množství odpovídá dvěma čtvrtlitrovým hrnečkům.
- 125 ml černého čaje
- 125 ml pomerančového džusu
- 125 ml červeného vína
- 125 ml rumu
- 3 hvězdičky badyánu
- 5 hřebíčků
- 3 celé skořice
- ½ citronu
+ třtinový cukr k doslazení dle Vaší chuti
Krok 1
V kastrůlku přiveďte k varu čaj, džus a koření.
Krok 2
Poté stáhněte plamen na slabší a přidejte na plátky nakrájený citron, červené víno a rum. Přiklopte a nechejte společně alespoň 15 minut prohřívat, nevařte. Dopřejte nápoji čas, aby se chutě náležitě propojily.
Krok 3
Následně rozlijte do hrnečků, oslaďte dle Vaší chuti a ozdobte plátkem citronu a mandarinky.
Do Jägertee je ideální použít výraznější (kořeněný) rum.