Jak připravit jahodovo-čokoládový dip | recept na dezert z jahod
Jak připravit jahodovo-čokoládový dip | recept na dezert z jahod. Nastává jahodová sezóna. Přemýšlíte, jak originálně tyto plody zpracovat? Co takhle zkusit jahodovo-čokoládový dip? Připravte si dobrotu jako dělanou na dětské oslavy. Sladká, čokoládová, s ovocem a ještě navíc zábavná. Stejně jako oblíbené čokoládové fondue. Tato dobrota s nimi má sice společnou jednu podstatnou a dětmi oblíbenou surovinu, čokoládu a rovněž zábava s vlastnoručním namáčením ovoce do sladké dobroty je zachována, ale Vy oslníte něčím netradičním, lehce zdravějším a chuťově naprosto vyladěným. Přichystejte si s námi jahodovo-čokoládový dip.
Co je potřeba
- 400 g čerstvých či 1 plechovka kompotovaných jahod
- 100 g kvalitní hořké čokolády (alespoň 50 % obsahu kakaa)
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 kelímek zakysané smetany (15 %)
+ jakékoliv ovoce k namáčení
Krok 1
Jahody omyjte, očistěte a rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud použijete kompotované jahody, před mixováním je okapejte. Přebytek kompotové šťávy by výsledný dip příliš naředil.
Krok 2
Zakysanou smetanu promíchejte s vanilkovým cukrem.
Krok 3
Následně vlijte k mixovaným jahodám a promíchejte.
Krok 4
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a takto teplou a tekutou ji vlijte do jahodové směsi a rychle promíchejte. Vznikne Vám poměrně řídký dip, ale nezoufejte, dip dejte do lednice, kde krásně zatuhne a při namáčení nebude z ovoce stékat.
Krok 5
Vychlazenou dobrotu doplňte nakrájeným ovocem všeho druhu, dle Vaší chuti, přichystejte vidličky a už se jen kochejte rozzářenými dětskými tvářemi.
Ideálně doporučuji použít jahody čerstvé, jsou chuťově daleko výraznější.