jaktak.cz

Jak upéct zamilovaná srdíčka | recept na valentýnský dezert

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak upéct zamilovaná srdíčka | recept na valentýnský dezert. Blíží se únorový svátek zamilovaných sv. Valentýn. Nabízíme Vám recept na sušenky s čokoládovou krémovou náplní. Tento dezert je ideální inspirací na dárek, pohoštění či valentýnské překvapení. Jako zákusek ke kávě nebo čaji přijde dezert vhod nejen v tento den.

Co je potřeba

Těsto:

  • 165 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 vejce
  • vanilka
  • 200 g hladké mouky na světlé těsto
  • 165 g hladké mouky na tmavé těsto
  • 15 g kakaa na tmavé těsto

Krém:

  • 250 ml 33% smetany ke šlehání
  • 200 g hořké čokolády

Krok 1

Máslo, cukr, vanilku, žloutek a celé vejce ušlehejte do krémové hmoty. Rozdělte ji na polovinu a tím vznikne základ pro obě těsta.

Krok 2

Do části přidejte mouku a do druhé mouku promíchanou s kakaovým práškem. Vypracujte těsta, zabalte je do folie a nechte v chladničce nejlépe přes noc. Je možné, že bude potřeba více mouky než je uvedeno, záleží na velikosti vajec.

Krok 3

Těsto vyvalujte na tloušťku špejle. Vezměte si vždy jen malý kousek těsta, zbytek nechte v chladu.

Z vyváleného plátu vykrajujte malá srdíčka a tmavé vložte do otvorů ve světlém plátu a světlé do tmavého těsta. Přejeďte plát válečkem, aby se těsta spojily. Pak větším srdíčkem vykrájejte sušenky a pokládejte je na plech s papírem na pečení.

Krok 4

Srdíčka můžete také vykrajovat v předem vykrájených tvarech. Zbytky (odkrojky) těsta lehce spojte dohromady a po vyválení vykrajujte mramorovaná srdíčka.

Sušenky pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C. Po vychladnutí je spojte čokoládovou náplní.

Krok 5

Smetanu ke šlehání zahřejte, ale nesmí se vařit, včas nádobu stáhněte z plotýnky. V horké smetaně rozpusťte nalámanou čokoládu a nechte směs vychladit. Před šleháním ji na chvíli uložte do chladničky a teprve pak vyšlehejte. Stačí ruční metlou, je to rychlé.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-zamilovana-srdicka-recept-na-valentynsky-dezert.html