Jak upéct zamilovaná srdíčka | recept na valentýnský dezert
Jak upéct zamilovaná srdíčka | recept na valentýnský dezert. Blíží se únorový svátek zamilovaných sv. Valentýn. Nabízíme Vám recept na sušenky s čokoládovou krémovou náplní. Tento dezert je ideální inspirací na dárek, pohoštění či valentýnské překvapení. Jako zákusek ke kávě nebo čaji přijde dezert vhod nejen v tento den.
Co je potřeba
Těsto:
- 165 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 1 vejce
- vanilka
- 200 g hladké mouky na světlé těsto
- 165 g hladké mouky na tmavé těsto
- 15 g kakaa na tmavé těsto
Krém:
- 250 ml 33% smetany ke šlehání
- 200 g hořké čokolády
Krok 1
Máslo, cukr, vanilku, žloutek a celé vejce ušlehejte do krémové hmoty. Rozdělte ji na polovinu a tím vznikne základ pro obě těsta.
Krok 2
Do části přidejte mouku a do druhé mouku promíchanou s kakaovým práškem. Vypracujte těsta, zabalte je do folie a nechte v chladničce nejlépe přes noc. Je možné, že bude potřeba více mouky než je uvedeno, záleží na velikosti vajec.
Krok 3
Těsto vyvalujte na tloušťku špejle. Vezměte si vždy jen malý kousek těsta, zbytek nechte v chladu.
Z vyváleného plátu vykrajujte malá srdíčka a tmavé vložte do otvorů ve světlém plátu a světlé do tmavého těsta. Přejeďte plát válečkem, aby se těsta spojily. Pak větším srdíčkem vykrájejte sušenky a pokládejte je na plech s papírem na pečení.
Krok 4
Srdíčka můžete také vykrajovat v předem vykrájených tvarech. Zbytky (odkrojky) těsta lehce spojte dohromady a po vyválení vykrajujte mramorovaná srdíčka.
Sušenky pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C. Po vychladnutí je spojte čokoládovou náplní.
Krok 5
Smetanu ke šlehání zahřejte, ale nesmí se vařit, včas nádobu stáhněte z plotýnky. V horké smetaně rozpusťte nalámanou čokoládu a nechte směs vychladit. Před šleháním ji na chvíli uložte do chladničky a teprve pak vyšlehejte. Stačí ruční metlou, je to rychlé.