Jak připravit kuřecí prsa po myslivecku
Jak připravit kuřecí prsa po myslivecku | recept na minutku z kuřecího masa. Kuřecí maso se na talíři nikdy neomrzí. Je tolik způsobů jak ho připravit, stačí si jen vybrat z nepřeberného množství receptů. Dnes se s vámi podělím o recept na minutku z kuřecích prsíček. Směsi dodává pikantní a nezvyklou chuť závěrečné dochucení rybízovým džemem. Džem nevynechávejte, bez něj to není ono. Nebojte se, vyzkoušela jsem za vás.
Co je potřeba
- 500 g kuřecích prsou
- 75 g slaniny
- 50 g cibule
- 0,5 lžičky mletého bobkového listu
- 0,5 lžičky mletého pepře
- 10 g hladké mouky
- 50 g másla
- 80 g žampionů
- sůl podle chuti
- 100 ml červeného vína
- 100 g rybízového džemu
- citronová šťáva
Krok 1
Slaninu nakrájejte na kostičky a opražte v pánvi. Přidejte pokrájenou cibuli a osmahněte.
Krok 2
Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a ty pak na menší kousky. Zprudka je opečte na slanině s cibulí, snižte teplotu a okořeňte bobkovým listem, pepřem a solí. Několik minut míchejte.
Krok 3
Jakmile se vydusí všechna tekutina, poprašte maso moukou, přidejte máslo a mírně osmahněte.
Plátky žampionů zamíchejte do směsi, vše zalijte vínem a krátce povařte. Žampiony můžete použít čerstvé nebo konzervované v nálevu.
Krok 4
Na závěr dochuťte rybízovým džemem a citronovou šťávou. Vhodnou přílohou je dušená rýže.