Jak připravit zázvorové svařené víno
Jak připravit zázvorové svařené víno | recept na domácí svařák se zázvorem. Když se dvě věci, které samy o sobě zahřejí, spojí dohromady, vznikne z toto svařené zázvorové víno, které tradiční svařák strčí hravě do kapsy. Zahřejte totiž dvojnásobně. Na plné čáře vyhraje i netradiční bílou variantou. Vyzkoušejte a připravte si opravdu chuťově lahodné svařené bílé víno se zázvorem. Stojí to za to.
Co je potřeba
- ½ jablka
- ½ hrušky
- ½ pomeranče
- 30 g čerstvého zázvoru
- 700 ml bílého vína
- 2 lžíce krystalového cukru (či medu)
- 50 ml broskvového džusu
- 3 hvězdičky badyánu
- 2 snítky skořice
- 5 hřebíčků
- 50 g sušených brusinek
Krok 1
Nejprve si připravte veškeré potřebné suroviny. Ovoce nakrájejte na kousky a zázvor na menší kostičky. Pro intenzivnější chuť můžete zázvor i nastrouhat. Na talíř si rovnou připravte i další suroviny, jako koření a brusinky.
Krok 2
Do hrnce nalijte víno a džus, oslaďte cukrem či medem a vsypte připravené ovoce s kořením a zázvorem. Společně nechejte pozvolna, na mírném plameni, ohřívat přibližně 30 minut, aby se chutě dostatečně propojili. Nepřesáhněte při tom ale bod varu.
Krok 3
Teplý zázvorový svařák podávejte s kousky čerstvého ovoce, případně kořením.
Množství cukru záleží jednak na Vaší chuti a jednak na zvoleném typu vína. Pokud použijete sladší druh vína, cukr možná nebudete ani potřebovat. Pokud tedy nejste milovníkem vyloženě sladkého svařáku.