Jak připravit horkou Becherovku
Jak připravit horkou Becherovku | recept na horký alkoholický nápoj místo svařáku. Becherovka je plná léčivých bylinek (vlastně tedy plná zdraví, že). Také se s ní proto na zdraví přiťukává. V zimě se ale hodí přiťuknutí na zdraví, které zároveň řádně prohřeje tělo. Ne že by to Becherovka sama o sobě nedokázala, ale stojí za to ji vyzkoušet coby teplý nápoj, který je v kombinaci s přidaným kořením, medem a džusem dokonalou a rozhodně více účinnou náhradou za běžně podávané svařené víno.
Co je potřeba
Uvedené množství je na dva nápoje.
- 100 ml Becherovky
- 20 ml hustého džusu (dle Vaší chuti, nejlépe však jablečného)
- 40 ml citronové šťávy
- 50 ml medové vody (250 ml vlažné vody + 1 lžička medu)
- 1 celá skořice
- 6 hřebíčků
Krok 1
Nejprve si připravte medovou vodou. Nejedná se o nic složitého, jen ve 250 ml vlažné vody rozmíchejte jednu čajovou lžičku medu a máte medovou vodu hotovou.
Krok 2
Do rendlíku vlijte potřebná množství uvedených tekutin, přidejte koření a vše pár minut na mírném plameni prohřívejte.
Krok 3
Před podáváním ještě nechejte chvilku přiklopené odležet, aby koření náležitě uvolnilo své aroma, a pak už jen stačí rozlít a popřát si na zdraví.
Osobně jsem nápoj připravovala z multivitaminového džusu, jelikož byl právě otevřený a výsledek neměl chybu. Akorát byl jinak barevný, než při přidání džusu jablečného. To ale naštěstí na zdraví a zahřátí nemá vliv.