Jak připravit rolované tortilly | recept na rychlé pohoštění
Jak připravit rolované tortilly | recept na rychlé pohoštění místo jednohubek. Jak málo stačí k přípravě pohoštění. S nadsázkou řečeno „obyčejná placka z mouky“, která k nám do kuchyní vtrhla celkem nedávno a rázem si ji celá řada z nás zamilovala. Navíc existuje nespočet možností, jak takovou „obyčejnou placku z mouky“ využít. Teplá, studená, zapečená, opečená, hlavně je pokaždé úžasně chutná. Tato rolovaná tortilla je oblíbená jako jedna z možností svačiny na výlety, do školy, práce, ale i jako chuťovka na párty místo klasických jednohubek.
Co je potřeba
Množství surovin se odvíjí podle počtu strávníků.
- 1 balení tortilla wraps (běžně k dostání v obchodech)
- šunka – dle množství připravovaných tortill
- plátkový sýr – toastový (poloměkký, jednotlivě balený)
- pomazánkové máslo či žervé, lučina – ideálně ochucená pažitkou, česnekem aj.
- lístky polníčku
Krok 1
Tortillu namažte pomazánkovým máslem či jiným žervé a poházejte omytými lístky polníčku.
Krok 2
Na salát rozprostřete plátky šunky, na ně plátky sýru a od kraje tortillu rolujte – dle možností jemně utahujte, aby nevznikaly vzduchové bubliny.
Krok 3
Takto připravenou tortillu zabalte do potravinové folie či alobalu a dejte do lednice řádně vychladit. Lépe se pak krájí.
Místo toastového sýra můžete dát jakýkoliv jiný plátkový sýr (gouda, uzený sýr…). S toastovým se ovšem nejlépe pracuje – roluje, jelikož například gouda je příliš tuhá.
A důležitá rada: nenechejte se zlákat a nedávejte do tortilly velké množství náplně, špatně se pak roluje a utahuje. Od všeho postačí jedna vrstva.