Jak připravit tapenádu z černých oliv | univerzální recept 2 v 1
Jak připravit tapenádu z černých oliv | univerzální recept 2 v 1 (dip a pomazánka). Úžasná vychytávka na styl pomazánky a pesta, která je rychle hotová, snadná na přípravu a má nespočet možností na využití. Díky své výrazné chuti dodá tapenáda z černých oliv šmrnc jakémukoliv jídlu a navíc ji můžete v lednici skladovat pro další využití. Neváhejte a smíchejte pouze 4 základní suroviny. Ovace hostů máte zaručené.
Co je potřeba
- 1 sklenička (190 g) sušených rajčat v oleji
- 150 g černých oliv bez pecky
- 2 lžíce kapar
- 2 větší stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
Krok 1
Olivy slijte, sušená rajčata okapejte, stroužky česneku prolisujte a spolu s kapary a přidanou lžící oleje rozmixujte tyčovým mixérem na kompaktní pastu.
Krok 2
V případě, že tapenádu nevyužijete hned, přendejte ji do uzavíratelné sklenice a uložte do lednice.
Krok 3
Tapenádu můžete podávat namazanou na opečené bagetě či na Bruschettě (italské suchárky), ozdobit zelenou cibulkou, čerstvou bylinkou, ale i kouskem olivy či ančovičky. Servírovat se dá i k pečenému masu, rybě, či k těstovinám, které s tapenádou jednoduše promícháte, dochutíte strouhaným parmazánem a čerstvou bylinkou.
Místo přidaného olivového oleje doporučuji přidat olej ze sušených rajčat, více ladí. Pro ještě intenzivnější chuť je možné do tapenády přidat i filátko ančovičky.