Jak připravit melounové špízy s nakládaným sýrem
Jak připravit melounové špízy s nakládaným sýrem | recept na lahodné pohoštění. Meloun a sýr si jednoduše rozumí! Chuť sladkého melounu, ať už jakékoliv barvy a typu, v kombinaci se sýrem, ať už jakékoliv chuti, zaručeně osloví a zaujme. V tomto receptu přináším verzi typického vodního melounu se slaným balkánským sýrem. Vše celkem netradičně dochucené mátou.
Co je potřeba
- 300 g balkánského sýru či fety
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžíce javorového sirupu
- pepř
- 2 hrsti čerstvé máty (1 hrst do marinády, 1 hrst na ozdobu)
- 500 g melounu (vodní, žlutý, galia aj.)
Krok 1
Sýr nakrájejte na kostky o velikosti 1–2 cm. Naložte je do marinády z olivového oleje, vinného octa, javorového sirupu, pepře a najemno nasekané 1 hrsti máty. Takto připravený sýr nechejte uležet v lednici ideálně přes noc.
Krok 2
Dužinu ideálně bezpeckového melounu nakrájejte na kostky přibližně stejně velké jako kostky sýra.
Krok 3
Na ozdobné jehlice či párátka napichujte kostku melounu, na to kostku naloženého sýru, a na závěr lístek máty.
Krok 4
Servírujte položené na zbylých lístcích máty.
Typ přidaného sirupu není striktně daný. Já měla doma javorový sirup, ale lze použít v podstatě jakékoliv tekuté sladidlo – jakýkoliv sirup ze široké obchodní nabídky.