Jak připravit dvouhubky z kuřecího masa a slaniny
Jak připravit dvouhubky z kuřecího masa a slaniny | recept na lahodné a rychlé pohoštění. „Dvouhubka“? Ano. Tato chuťovka je naprosto dokonalá záležitost, kterou lze využít na oslavách, a to jak v teplém tak studeném podání, ale zároveň ji oceníte i jako hlavní chod podávaný například s bramborovou kaší.
Těšit se můžete na kuřecí kousky, které díky marinování v jogurtu a následném obalení jednotlivých kousků ve slanině, zůstanou krásně šťavnaté.
Co je potřeba
Množství surovin se odvíjo podle počtu strávníků.
- kuřecí či krůtí prsa
- bílý jogurt
- česnek – dle chuti
- pikantní hořčice – dle chuti
- slanina – plátky
- párátka
Krok 1
Maso nakrájejte na kousky o velikosti větší jednohubky, tedy tzv. „dvouhubky“, naložte alespoň na 3–4 hodiny do marinády z bílého jogurtu smíchaného s prolisovaným česnekem a hořčicí.
Krok 2
Poté jednotlivé kousky masa zabalte do plátků slaniny a propíchněte párátky (2 párátka protáhněte křížem), aby vše drželo pohromadě.
Krok 3
Takto připravené „dvouhubky“ přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C po dobu 30–40 minut. Slanina by měla být opečená a křupavá. Ke konci pečení proto zvyšte teplotu na 180 °C.
Před podáváním párátka klidně vypreparujte, vše krásně drží pohromadě, a strávníci nebudu muset s nimi následně bojovat.