Jak udělat dip s jarní cibulkou | recept na domácí dip
Jak udělat dip s jarní cibulkou | recept na domácí dip. Silvestrovská párty, grilovací párty, oslava, jen tak mls k televizi. Tam všude zapůsobí rychlý a snadný dip připravený z pár základních surovin. Díky jemně štiplavé jarní cibulce je dip chuťově výraznější, což ocení i mužská část osazenstva, která je vůči podobným „máčedlům“ dost skeptická.
Co je potřeba
- 150 g žervé typu Lučina
- 100 g tatarské omáčky
- 3 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce sušené petrželky
- 4 stonky jarní cibulky (i více, dle chuti)
Krok 1
V misce dohladka vymíchejte tatarku, žervé, a jogurt.
Krok 2
Přidejte petrželku a nakrájené zelené části jarní cibulky (nemusí být zcela najemno). Promíchejte.
Krok 3
Naservírujte do menší misky a podávejte se zeleninou, slanou tyčinkou, keksem či rozpečenou bagetou. Dip neváhejte podávat i ke grilovanému masu, je to dokonalá kombinace.
Pokud nechcete příliš hřešit, připravte si zdravější variantu a místo tatarky použijte zakysanou smetanu.