Jak udělat domácí Raffaellka | recept na domácí raffaello kuličky
Jak udělat domácí Raffaellka | recept na domácí raffaello kuličky. Tyto domácí raffaella sice nejsou věrnou kopií těch, které jsou k dostání v obchodech, ale věřte, že budou stejně oblíbené. Šťavnaté kokosové kuličky s mandlí uvnitř zmizí z vánoční mísy stejně rychle jako obsah zakoupené krabičky.
Co je potřeba
Uvedené množství je cca na 30 – 35 malých kuliček:
Těsto:
- 35 g másla
- 35 g vanilkového cukru (balíček a půl)
- 100 bílé čokolády
- 70 g strouhaného kokosu + na obalení
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1–2 lžíce rumu
- 30–35 ks oloupaných mandlí
Krok 1
V míse smíchejte povolené máslo, vanilkový cukr, najemno nastrouhanou bílou čokoládu, strouhaný kokos, citronovou šťávu a rum.
Krok 2
Vypracujte těsto, které se nerozpadá, je mírně lepivé a jakoby šťavnaté. V případě, že bude příliš suché a rozpadat se, přidejte přiměřené množství rumu. V opačném případě přisypte kokos či bílou čokoládu.
Krok 3
Z těsta tvořte malé kuličky, do kterých zabalte celou mandli a na závěr je obalte v kokosu.
Krok 4
Raffaellka dejte do chladna, aby dobře zatuhla a pak už jen ochutnávejte.
Doporučuji jemně zaimprovizovat a vanilkový cukr smíchat s cukrem s rumovou příchutí (půl napůl).