Jak udělat domácí čokoládový likér | recept na vánoční likér
Jak udělat domácí čokoládový likér | recept na vánoční likér. Pokud byste ocenili změnu od tradičního „vaječňáku“ a chtěli vyzkoušet jinou, především pro milovníky čokolády lahodnou variantu likéru, neváhejte a vyzkoušejte následující recept na domácí čokoládový likér. Příprava není nikterak složitá a navíc je velice rychlá.
Co je potřeba
- 1 čokoládovou tyčinku Ledové Kaštany (tradiční či extra hořké)
- 100 g hořké čokolády (čokoláda na vaření či čokoláda s více procenty kakaa)
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 plechovku Salka
- ½ litru rumu
Krok 1
Čokoládu a Ledové Kaštany nalámejte a vložte do hrnce.
Krok 2
Zalijte smetanou a na plotýnce za stálého míchaní rozpusťte. Zvolte mírný ohřev.
Krok 3
Sejměte z plotýnky a po mírném vychladnutí přidejte plechovku Salka a rum.
Krok 4
Likér promíchejte a nalijte do připravených sklenic (z jedné dávky připravíte 1 litr likéru).
- Množství hořké čokolády můžete směle zaměnit za další 2 tyčinky Ledových Kaštanů. Pak máte úžasnou variantu likéru z Ledových Kaštanů. Milovníku této klasické tyčinky je opravdu hodně.
- Pro odlehčenou variantu doporučuji vyměnit smetanu za mléko. Likér je stejně dobrý a navíc méně kalorický, což během svátků, kdy se likéry většinou připravuji, ocení celá řada z nás.