Jak upéct řezy Raffaello | hrnkový recept na kokosové řezy
Jak upéct řezy Raffaello | hrnkový recept na vláčné kokosové řezy bez krému. Milovníci kokosu do pozoru. Je tu jedna opravdu rychlá, snadná a úžasná dobrota, která je i bez jakéhokoliv krému či náplně krásně vláčná a nedusivá. Hovoříme o lahodných kokosových řezech Raffaello. Na první pohled sice taková klasická, laicky řečeno suchá buchta, ale díky jedné ingredienci popírá veškeré zákonitosti a mile překvapí.
Co je potřeba
Uvedené množství je na plech o velikosti 32 x 23 cm.
Těsto:
- ½ hrnku moučkového cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3 plné lžíce strouhaného kokosu
- 2 vajíčka
- 1 hrnek mléka
- ½ hrnku oleje
Posypka:
- 1 hrnek strouhaného kokosu
- ½ hrnku moučkového cukru
Zálivka:
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 ml mléka
- 3 lžíce rumu
Krok 1
Těsto si připravte v míse smícháním veškerých potřebných surovin. Vše řádně promíchejte, aby v těstě nebyly žádné hrudky.
Krok 2
V druhé misce si promíchejte moučkový cukr s kokosem na posypku.
Krok 3
Těsto vlijte na plech vyložený pečícím papírem a celé rovnoměrně zasypte posypkou.
Krok 4
Pečte v předem vyhřáté troubě na 170 °C, 30–40 min. do mírného zezlátnutí kokosové posypky.
Krok 5
V průběhu pečení si připravte zálivku smícháním smetany, mléka a rumu.
Krok 6
Zálivkou řezy ihned po vytažení z trouby zalijte.
Krok 7
Pak už jen vyčkejte, až řezy zchladnout a můžete servírovat.