jaktak.cz

Jak upéct řezy Raffaello | hrnkový recept na kokosové řezy

Jak upéct řezy Raffaello | hrnkový recept na vláčné kokosové řezy bez krému. Milovníci kokosu do pozoru. Je tu jedna opravdu rychlá, snadná a úžasná dobrota, která je i bez jakéhokoliv krému či náplně krásně vláčná a nedusivá. Hovoříme o lahodných kokosových řezech Raffaello. Na první pohled sice taková klasická, laicky řečeno suchá buchta, ale díky jedné ingredienci popírá veškeré zákonitosti a mile překvapí.

Co je potřeba

Uvedené množství je na plech o velikosti 32 x 23 cm.

Těsto:

  • ½ hrnku moučkového cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 plné lžíce strouhaného kokosu
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek mléka
  • ½ hrnku oleje

Posypka:

  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • ½ hrnku moučkového cukru

Zálivka:

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml mléka
  • 3 lžíce rumu

Krok 1

Těsto si připravte v míse smícháním veškerých potřebných surovin. Vše řádně promíchejte, aby v těstě nebyly žádné hrudky.

Krok 2

V druhé misce si promíchejte moučkový cukr s kokosem na posypku.

Krok 3

Těsto vlijte na plech vyložený pečícím papírem a celé rovnoměrně zasypte posypkou.

Krok 4

Pečte v předem vyhřáté troubě na 170 °C, 30–40 min. do mírného zezlátnutí kokosové posypky.

Krok 5

V průběhu pečení si připravte zálivku smícháním smetany, mléka a rumu.

Krok 6

Zálivkou řezy ihned po vytažení z trouby zalijte.

Krok 7

Pak už jen vyčkejte, až řezy zchladnout a můžete servírovat.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-rezy-raffaello-hrnkovy-recept-na-kokosove-rezy.html