Jak připravit meruňky v hořké čokoládě a kokosu | recept na nepečené vánoční cukroví
Jak připravit meruňky v hořké čokoládě a kokosu | recept na nepečené vánoční cukroví. Ocenili byste změnu? Oddech? Od máslového těsta, oříšků, krémů a polev? Pak si oživte paletu nepečeného vánočního cukroví o tento rychlý recept. Ze sušených meruněk a hořké čokolády velice snadno připravíte právě tu změnu, po které toužíte. Sdílím s vámi recept na rychlé, jednoduché a chuťově vynikající nepečené vánoční cukroví.
Co je potřeba
- 200 g sušených meruněk
- 100–125 g kvalitní vysokoprocentní hořké čokolády (70 % a více)
- 100 g čokolády na vaření
- 100–120 g kokosu na obalení
Krok 1
Vysokoprocentní čokoládu a čokoládu na vaření rozpusťte ve vodní lázni.
Krok 2
Zatímco se čokoláda rozpouští, připravte si sušené meruňky a dále plech s kokosem. Plech či jakoukoliv podložku potáhněte potravinářskou folií a ve vrstvě posypte kokosem.
Krok 3
Jakmile je čokoláda tekutá, namáčejte v ní připravené sušené meruňky. Jednoduše je do čokolády vhoďte, promíchejte, aby byly celé obalené čokoládou.
Krok 4
Následně je za pomocí kuchyňských kleští (pinzety) vyndejte a položte do připraveného kokosu. Takto nechejte v chladu řádně zatuhnout.
Krok 5
Meruňky budou obaleny kokosem pouze z jedné strany, což při servírování vypadá úžasně.
Pokud budete chtít meruňky obalené pouze v čokoládě, dejte je zatuhnout na mřížku, aby se čokoláda nepřilepila na podložku.