Jak na Masarykovy suchárky | recept na vánoční cukroví
Jak na Masarykovy suchárky | recept na vánoční cukroví. Masarykovy suchárky je natolik oblíbené vánoční cukroví, že netrvá příliš dlouho a zmizí z talíře. Toto vánoční cukroví je totiž příjemnou změnou v podobě suchárků. Masarykovo cukroví je tedy vánoční cukroví bez krémů, máslových náplní a polev, kterých je ve vánočních cukrovinkách všude plno.
Co je potřeba
Uvedené množství surovin vystačí cca na 1 plech Masarykových suchárků.
- 150 g hladké mouky
- 100 g Hery
- 50 g cukru moučka
- 120 g lískových ořechů
- 1 žloutek
+ na obalení:
- moučkový cukr
- skořice – dle chuti
Krok 1
Neloupané celé lískové oříšky namočte na půl dne do studené vody, pak je osušte a nasekejte na půlky či větší kusy.
Krok 2
Mouku, heru, moučkový cukr a žloutek zpracujte na těsto. Do částečně zpracovaného těsta nasypte lískové oříšky a pečlivě propracujte.
Krok 3
Z těsta vytvarujte váleček o průměru cca 2–3 cm, zabalte do alobalu a dejte na celou noc do lednice.
Krok 4
Druhý den připravené válečky nakrájejte ostrým nožem na kolečka o šířce 1–1,5 cm. V případě, že nebudou dostatečně ztuhlé, dejte je na chvilku před krájením do mrazáku (20 minut).
Krok 5
Kolečka dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předem vyhřáté troubě na 170 °C, 25–30 min. (do jemného zhnědnutí).
Krok 6
Mezitím si v misce smíchejte moučkový cukr se skořicí a ještě horké suchárky v této směsi obalujte. Na obalení můžete použít i moučkový cukr smíchaný s vanilkou či vanilkovým cukrem.
Krok 7
Po náležitém odležení je servírujte.