Jak připravit andělská kokosová očka | recept
Jak připravit andělská kokosová očka | recept na vánoční cukroví. Vajíčka uvařená natvrdo – toť základ tohoto nepečeného cukroví. Tedy přesněji řečeno žloutky z natvrdo uvařených vajíček. Jejich spojením s ostatními surovinami vytvoříte velice snadno a rychle nevšední cukroví, které zachutná všem.
Co je potřeba
Uvedené množství je přibližně na 40 ks.
Těsto:
- 4 žloutky z natvrdo uvařených vajíček
- 150 g moučkového cukru
- 50 g másla
- 150 g strouhaného kokosu
- 50 g namletých piškotů
- 3 lžíce rumu
Poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- Omega – trocha
Krok 1
Žloutky nastrouhejte najemno.
Krok 2
Přidejte k nim změklé máslo, strouhaný kokos, moučkový cukr a rum.
Krok 3
Vše dohromady precizně propracujte na dobře tvarovatelné těsto. V případě, že je těsto příliš tuhé, drolivé, suché přidejte trochu rumu. Naopak v případě, že je těsto řídké a nebudete schopni vytvořit z něj kuličky, přisypte kokos či namleté piškoty. Těsto dejte nejméně na dvě hodiny chladit do lednice.
Krok 4
Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření spolu s kouskem omegy. Kousek opravdu malý, je pouze na mírné zředěni čokolády.
Krok 5
Jakmile je těsto vychlazené, tvořte z něj kuličky, do kterých pomocí druhého konce vařečky udělejte důlek.
Krok 6
Důlky pak opatrně vyplňujte rozpuštěnou čokoládou. K práci Vám pomůže cukrářský sáček, do kterého rozpuštěnou čokoládu nalijete. Pokud budete precizní, lze čokoládu do důlků doplňovat i čajovou lžičkou.
Krok 7
Andělská kokosová očka uchovávejte v chladu. Před servírováním je můžete vložit do papírového košíčku, budou vypadat ještě dokonaleji.
Místo rumu můžete použít vaječný likér, očka budou o něco krémovější, jemnější.