jaktak.cz

Jak udělat frittatu s dýní a chorizem | recept z dýně hokkaido

Jak udělat frittatu s dýní a chorizem | recept z dýně hokkaido. Jednoduše omeleta zapečená na pánvi. Bohužel ne všichni vlastníme pánev vhodnou do trouby a byla by škoda přijít o tuto dobrotu z dýně Hokkaido, navíc vyšperkovanou pikantním Chorizem a výraznou šalvějí. Tudíž si jednoduše půjčíme akci Láďa Hruška a frittatu si připravíme jednoduše v zapékací míse. Zajistíme tak základ pro dobrou svačinu, večeři či snídani.

Co je potřeba

Uvedené množství je do zapékací mísy o velikosti 34 x 24 cm, nebo do pánve o průměru horního okraje 30 cm.

  • ¾  kg dýně Hokkaido
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 2 menší červené cibule
  • 3–4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g Choriza
  • 100 g uzeného sýru (čedar, balkánský sýr)
  • 1 lžičku uzené papriky
  • ½ lžičky sušené šalvěje
  • sůl, pepř – dle chuti
  • 6 vajíček
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • velkou hrst petržele kudrnky

Krok 1

Nejprve si připravte potřebnou zeleninu. Dýni očistěte od semínek a i se slupkou dužinu nakrájejte na kostky. Řapíkatý celer očistěte a nakrájejte nadrobno, cibuli najemno a česnek na plátky.

Krok 2

Ve větší pánvi rozehřejte olivový olej a dozlatova na něm osmahněte cibuli s česnekem. Pak přisypte nakrájenou dýni a řapíkatý celer.

Krok 3

Zeleninu nechejte zavadnout, okořeňte uzenou paprikou, šalvějí, solí a pepřem. Ochucenou zeleninu mírně podlijte vodou a duste 10–15 min, až vše zvláční.

Krok 4

Chorizo nakrájejte, klidně na větší kusy, a přidejte ke směsi na pánev. Dohromady restujte 3 minuty.

Krok 5

Obsah pánve vsypte do zapékací mísy vyložené pečícím papírem, urovnejte a posypte sýrem.

Krok 6

V misce prošlehejte vajíčka se smetanou, dle chuti ještě jemně dokořeňte šalvějí a pepřem a přidejte nasekanou petrželku.

Krok 7

Ochucenou vaječnou směs rovnoměrně nalijte do zapékací mísy.

Krok 8

Frittatu pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C po dobu 40 min.

Krok 9

Nechejte chvilku dojít, zatuhnout a podávejte rozkrájené na řezy.

Pokud je na Vás Chorizo až příliš pikantní, nahraďte ho o něco méně pikantním Paprikášem. V tom případě doporučuji zvolit výraznější typ sýru, např. čedar či Balkánský sýr. Tyto dva zástupci se ovšem neztratí ani ve verzi s Chorizem, dosáhnete tak výraznější chuti.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-frittatu-s-dyni-chorizem-recept-z-dyne-hokkaido.html