Jak upéct slaný závin se zelím | recept na slaný závin z listového těsta
Slaný závin se zelím | recept na slaný závin z listového těsta s kysaným zelím. Máte rádi slané záviny z listového těsta? Ač už klasické s kečupem, šunkou a sýrem či jinou náplní? Vyzkoušejte i tuto variantu slaného závinu z listového těsta se zelím. Rozhodně nebudete litovat. Spojení listového těsta, pikantnějšího salámu a kysaného zelí je neuvěřitelně dobré.
Co je potřeba
- 1 balení vyváleného a zarolovaného těsta (běžně k dostání v obchodech) listového těsta
- 1 balení debrecínky (může být i šunkový salám, šunka, slanina)
- 1 sáček kysaného zelí
- koření: pepř, červená paprika, kmín
- 1 vajíčko na potření těsta
Krok 1
Nejprve slijte a propláchněte kysané zelí, aby se zbavilo přílišné kyselosti. Nechejte okapat, případně jemně vyždímejte.
Krok 2
Listové těsto posypte kořením a poté rozložte plátky debrecínky či Vámi zvoleného salámu.
Krok 3
Posypte kysaným zelím a přeložte do závinu.
Krok 4
Takto připravený závin pomažte rozkvedlaným vajíčkem a propíchejte vidličkou, aby mohla unikat pára.
Krok 5
Pečte na plechu vyložený pečícím papírem ve vyhřáté troubě cca 30–40 minut na 170 °C.
Jelikož tuk je jak známo nositelem chuti, neváhejte a použijte místo „fit“ debrecínky o něco méně zdravou slaninu. Povýšíte tak závin na naprosto dokonalý.