Jak udělat kakaovo-avokádový krém (pěnu)
Jak udělat kakaovo-avokádový krém (pěnu) | recept na domácí čokoládovou pěnu, která chutná jako nutella. Naprosto bezkonkurenční krémový, jemně nadýchaný dezert, který chutí připomíná hříšnou Nutellu, si můžete s klidným svědomím dopřát i po obědě jako sladkou tečku. Vážně, věřte mi. Navíc ho vykouzlíte doslova za pár minut. Bohužel za pár minut se po něm i zapráší, jak je báječný. To mi věřte také!
Co je potřeba
Uvedené množství je cca na 4 porce
- 2 velká zralá avokáda
- 50 g tmavého kakaa
- 3–4 lžíce medu
- 2–3 lžíce rumu
Krok 1
Avokáda rozpulte, vyndejte pecku, dužinu lžičkou vydlabejte a rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Rozmixováním dodáte avokádu určitou vzdušnost, lehkost, která je základem konzistence dezertu.
Krok 2
K připravenému avokádu přidejte tmavé kakao a vidličkou prošlehejte.
Krok 3
Následně přidejte med a rum a opět vidličkou zamíchejte.
Krok 4
Takto připravený dezert vložte nejméně na 1 hodinu před podáváním do lednice, pak už jen naservírujte do skleniček či dezertních misek a ozdobte kouskem samotného avokáda, jahody či jiného ovoce.
Pokud vynecháte rum, je kakaovo-avokádový krém úžasnou zdravou variantou na dětskou párty. Můžete ho podávat i samostatně v misce, ovoce vložit do druhé misky a děti si budou moci do domácí "Nuttely" ovoce namáčet.