Jak usmažit ředkvičky v těstíčku
Jakmile se začnou objevovat červené ředkvičky na pultech obchodů, je to známka toho, že jaro je za dveřmi. Ředkvičky jsou velmi oblíbené a nejlépe chutnají syrové. Ale co si s nimi počít, máme-li nadúrodu? Ředkvičky se dají zpracovat mnoha způsoby. Jeden neobvyklý vám nabízíme k vyzkoušení.
Co je potřeba
- 2 svazky ředkviček
- 2 lžíce mléka
- 2 vejce
- 3 navršené lžíce hladké mouky
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- sůl
- mletý pepř
- olej na smažení
Krok 1
Z ředkviček odstraňte zelenou nať a odkrojte kořínek. Bulvičky omyjte a spařte vroucí vodou. Červená slupka po tomto kroku ztratí barvu a palčivost. Nechte zeleninu důkladně okapat nebo ji osušte.
Krok 2
Vejce, hladkou mouku, škrob, sůl a pepř společně s mlékem vyšleháme v husté těstíčko. Nebojte se ho trochu více okořenit mletým pepřem, ředkvičky získají na chuti.
Krok 3
Těstíčko musí být husté tak, aby se na ředkvičkách udrželo. Pokud je třeba, přidejte hladkou mouku. Hodně záleží na velikosti vajec, takže se množství mouky musí často zvýšit. Ředkvičky obalte a vkládejte do rozpáleného tuku.
Krok 4
Obalené ředkvičky osmažte ze všech stran dozlatova. Podávejte je s rukolou a libovolným dresingem. Rukola ředkvičky svou chutí výborně doplňuje.