Jak připravit karbanátky z ryb a vařených brambor
Jak připravit karbanátky z ryb a vařených brambor | recept na rybí karbanátky. Karbanátky z ryb a brambor jsem poprvé připravovala z kapra, kterého nemáme moc v oblibě. V této úpravě nám chutnal, ale odstraňování kostí dalo dost práce. Proto je nyní připravuji z tresky (rybího filé). A protože karbanátky obsahují jak maso (rybu), tak přílohu (brambory), obvykle je doplním jen salátem z čerstvé zeleniny.
Co je potřeba
- 200 g rybího masa (treska)
- 200 g vařených brambor
- 3 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- sůl
- pepř
- lžička zázvoru
- lžička uzené papriky
- 1 vejce
- strouhanka na zahuštění
- tuk na smažení
- trojobal
Krok 1
Rybí maso umelte na masovém strojku nebo rozmixujte tyčovým mixerem. Předem odstraňte kůži a kosti.
Krok 2
Do misky k rybímu masu najemno rozstrouhejte uvařené brambory, přidejte drobně pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Okořeňte, rozklepněte do směsi vejce, zahustěte strouhankou a spojte dohromady. Jestliže se směs nedaří spojit, přidejte žloutek nebo lžíci mléka.
Krok 3
Z hmoty tvarujte navlhčenýma rukama menší kuličky. Obalte je v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a kuličky zploštěte do tvaru karbanátků.
Krok 4
Karbanátky smažte z obou stran ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku. Po usmažení papírovým ubrouskem odsajte přebytečný tuk a ihned podávejte.