Jak připravit čínské kuřecí kousky v sezamu | recept
Čínské kuřecí kousky v sezamu | recept. Čínské kuřecí kousky v sezamu Vás jistě překvapí svou originální nasládlou chutí, kterou pokrm získá díky medové omáčce. K medu se pak skvěle hodí sezamová semínka. Příprava kuřecích kousků v sezamu je velmi rychlá a jednoduchá, stačí se řídit návodem uvedeným v následujícím článku.
Co je potřeba
- 500 g kuřecích stehenních či prsních řízků
- 1 vejce
- 7 lžic hladké špaldové mouky
- 3 lžíce škrobu
- sůl
- 120 ml vody
- rostlinný olej na smažení
- 4 lžíce sezamových semínek
Na omáčku budeme potřebovat:
- 2 lžíce rostlinného oleje (nejlépe sezamového či rýžového)
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce kečupu
- 1 lžíci vinného či rýžového octa
- 1 lžíci sojové omáčky
- 1 lžičku třtinového cukru
- sůl, pepř
Krok 1
Nejprve si připravíme následujícím způsobem těstíčko: V míse rozmícháme vejce se solí, vodou, škrobem a špaldovou moukou.
Krok 2
Kuřecí maso nakrájíme na silnější nudličky, které namáčíme do připraveného těstíčka a posléze smažíme dozlatova na rostlinném oleji.
Krok 3
Maso po usmažení z pánve vyjmeme. Poté do pánve přilijeme 2 lžíce rostlinného oleje a přidáme ostatní ingredience na omáčku. Vše důkladně promícháme, do omáčky následně vmícháme kousky masa a krátce je prohřejeme.
Krok 4
Omáčku podle chuti dosolíme a dokořeníme. Na talíři směs posypeme sezamovými semínky.
Čínské kuřecí kousky v sezamu podáváme s rýží či nudlemi. Pokrm můžete dozdobit nasekanou jarní cibulkou nebo čerstvými bylinkami – např. koriandrem.
- Pokud upřednostňujete pikantnější pokrmy, přidejte do medové omáčky chilli omáčku, případně chilli koření či pokrájenou feferonku. Omáčku je možné ochutit také česnekem nebo zázvorem.
- Pokrm můžete obohatit přidáním zeleniny. Hodí se např. mrkev, cibule, pórek, zelí apod.