Jak připravit tagliatelle s dýní | recept
Tagliatelle s dýní | recept. Těstoviny s dýní jsou poněkud nezvyklé, recept pochází z kraje Emilia Romagna v Itálii, přesto věřím, že příznivce si najde. Jídlo je to vydatné, rychle hotové a nenáročné na přípravu. Využijte současnou pestrou nabídku dýní na trhu a vyzkoušejte pokrm uvařit podle následujícího receptu.
Co je potřeba
- 500 g dýně
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- několik stonků petržele
- sůl podle chuti
- 1/4 lžičky pepře
- trochu strouhaného muškátového ořechu
- 250 ml drůbežího vývaru
- 150 g parmské šunky
- 2 lžíce husté smetany
- parmezán na posypání – volitelně
- tagliatelle
Krok 1
Na oleji osmahněte drobně pokrájenou cibuli a česnek.
Krok 2
Přidejte kostky dýně a několik větviček krájené natě petržele. Společně asi 2 minuty prohřejte. K přípravě tohoto pokrmu můžete použít jakoukoli dýni (kromě špagetové). Dýně Hokaido se vaří i se slupkou, ostatní dýně oloupejte. Ze všech druhů dýně odstraňte vnitřní část se semeny.
Krok 3
Směs na pánvi osolte, okořeňte a zalijte drůbežím vývarem. Na doprovodné fotografii je zmrazený vývar. Přikryjte nádobu poklicí a vařte přibližně 10 minut, dýně změkne. K měkké dýni přidejte proužky parmské šunky a asi 2 minuty prohřívejte a pak odstavte.
Krok 4
Na závěr promíchejte se 2 lžícemi husté smetany a dosolte podle chuti. Posypte druhou částí petrželové natě.
Krok 5
Tagliatelle uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Uvařené sceďte, nechte okapat a rozdělte na talíře. Zalijte uvařenou omáčkou a můžete posypat strouhaným parmezánem.