Jak zapéct hlávkové zelí s klobásou | recept
Jak zapéct hlávkové zelí s klobásou | recept. Jídla z jednoho hrnce patří mezi mé oblíbené. Není potřeba mnoho nádobí, příprava je jednoduchá a nemusím v kuchyni trávit mnoho času. Zatímco se jídlo „samo“ vaří, mohu se věnovat jiné, příjemnější činnosti. Dnešní recept je na syté podzimní nebo zimní jídlo ve všední den.
Co je potřeba
- malá hlávka zelí
- 1 středně velká cibule
- 100 g slaniny
- 300 g klobásy
- 5 vařených brambor
- 2 stroužky česneku
- sůl
- lžička kmínu
- 50 g rajčatového protlaku
Krok 1
Slaninu pokrájenou na malé kostičky rozškvařte a osmahněte na ní pokrájenou cibuli a česnek. Přidejte na nudličky nakrouhané zelí, osolte, okořeňte kmínem a podlijte malým množstvím vody. Zelí pod pokličkou poduste do poloměkka. Pak vmíchejte kolečka klobásy.
Krok 2
Polovinu připravené směsi rozprostřete do malého pekáčku. Nemusíte ho ničím vymazávat. Na vrstvu zelí položte pokrájené plátky vařených brambor.
Krok 3
Brambory pokryjte zbylou částí zelné směsi a trochu ji upěchujte. Vše zalijte rajčatovým protlakem zředěným trochou vody.
Krok 4
Zapékejte v předem vyhřáté troubě při 220 °C do zezlátnutí horní vrstvy. Podávejte teplé i studené. Teplý pokrm špatně drží pohromadě, teprve studený lze úhledně nakrájet.
Rajčatový protlak můžete zaměnit za paprikový kečup.