Jak zapéct široké nudle s jablky a ořechy | recept
Široké nudle s jablky a ořechy | recept. Dnešní recept je jednoduchý a, i když se vám to možná nezdá, velmi dobře chutná. Jablka a rozinky jsou samy o sobě sladké, a tak pokrm lze připravit zcela bez přidaného cukru. Malou porci si občas může dopřát i diabetik. Jablka krájím neloupaná, pokud by vám slupky vadily, odstraňte je a usušte na výborný čaj. Zapékací misku můžete vysypat strouhaným kokosem nebo ořechy místo obvyklé strouhanky.
Co je potřeba
- 250 g čerstvých širokých nudlí nebo odpovídající množství sušených
- 4 větší jablka
- 2 hrsti strouhaných vlašských ořechů
- 100 g rozinek
- lžíce mleté skořice
- 50 g másla k jablkům
- máslo na vymazání misky
- strouhanka na vysypání
- 100 ml mléka
- 3 celá vejce
Krok 1
Nudlové těsto nakrájejte na proužky – široké nudle. Uvařte je ve vodě do poloměkka, sceďte a promíchejte s trochou másla. Místo čerstvých nudlí můžete uvařit sušené.
Krok 2
Vezměte čtyři větší sladká jablka, odstraňte jádřinec a nakrájejte je na plátky. Krátce je poduste na másle.
Krok 3
Zapékací misku vymažte máslem a vysypte jemnou strouhankou.
Krok 4
Na dno rozprostřete polovinu uvařených nudlí a na ně jablka. Rovnoměrně posypte mletou skořicí, strouhanými ořechy a rozinkami. Rozinky předem namočte ve vodě nebo rumu. Pak pokryjte zbývajícími nudlemi.
Krok 5
Celá vejce rozšlehejte ve studeném mléce. Směsí zalijte nudle s jablky. Zapečte v troubě při 200 °C do lehkého zezlátnutí horní vrstvy. Podávejte teplé i studené.