Jak připravit hovězí steak s neapolskou omáčkou | recept
Hovězí steak s neapolskou omáčkou | recept. Steak s rajčatovou omáčkou není zrovna typický, ale kdo má rád rajčata, jistě si na této úpravě hovězího masa pochutná. Recept pochází z italské kuchyně, která rajčata přidává do jídel velmi často. V době, kdy je nedostatek chutných čerstvých rajčat, omáčku dělejte raději z konzervovaných.
Co je potřeba
- 700 g rajčat
- olivový olej
- 3 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- hrst čerstvých bylinek (majoránka, oregano)
- lžička cukru
- sůl
- mletý pepř
- hovězí steaky
Krok 1
Rajčata oloupejte, odstraňte semínka a pokrájejte je na menší kousky. Rajčata snadněji oloupete, ponoříte-li je na několik vteřin do horké vody. Další způsob je jakoby „oloupat“ je nejprve tupou stranou nože, slupka se uvolní. Pak je naříznete do kříže a slupku snadno stáhnete.
Krok 2
Čerstvé bylinky nasekejte najemno. Nemáte-li k dispozici čerstvé, nahraďte je sušenými. Ale pozor! Sušených bylinek se dává o něco méně.
Krok 3
V pánvi rozehřejte olej a na horkém několik minut restujte krájenou cibuli a česnek do té doby, než zesklovatí.
Krok 4
Pak přidejte rajčata, okořeňte pepřem, osolte, přidejte cukr a duste pod poklicí asi 10 minut při mírné teplotě. Jakmile se rajčata rozvaří, sejměte poklici a omáčku nechte zhoustnout. Do hotové můžete přidat trochu drobně pokrájené hladkolisté petrželky, chcete-li.
Krok 5
Maso na steaky (na obrázku hanger steak) osolte a opepřete. V jiné pánvi steaky opečte podle toho, jak je máte rádi. Steak na talíři přelijte rajčatovou omáčkou a podávejte s vařenými brambory.