Jak připravit empanadas s mletým masem | recept
Empanadas s mletým masem | recept. Empanadas jsou plněné kapsičky, které jsou oblíbené především ve Španělsku, Portugalsku a v zemích jižní Ameriky. V následujícím článku se dozvíte, jak snadno připravit empanadas plněné mletým masem. Poradíme Vám také, jaké další ingredience můžete k naplnění empanadas využít.
Co je potřeba
Co je potřeba na těsto:
- 300 g špaldové mouky
- 1 malé vejce
- 75 ml vody
- 5 lžic rostlinného oleje nebo rozehřátého másla
- 1 lžička soli
- 1 lžička prášku do pečiva
Na náplň budeme potřebovat:
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 g mletého masa
- 1 malou cibuli
- 2 malé chilli papričky
- 2 větší rajčata
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř, mletou papriku, čerstvé či sušené bylinky (např. koriandr či petrželka)
Krok 1
Na olivovém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a posléze i na kroužky pokrájené chilli papričky. Přidáme mleté maso a orestujeme jej.
Krok 2
Poté do pánve vmícháme na malé kousky nakrájená rajčata a vše dusíme, dokud se neodpaří veškerá tekutina. Směs ochutíme solí, pepřem, mletou paprikou, prolisovaným česnekem a bylinkami. Maso necháme zcela vychladnout.
Krok 3
Mezitím připravíme následujícím způsobem těsto na taštičky: Do mísy nasypeme mouku, smícháme ji s práškem do pečiva a lžičkou soli. Následně přidáme vejce a přilijeme vodu a rostlinný olej. Vypracujeme hladké nelepivé těsto.
Krok 4
Z těsta na pomoučeném vále vyválíme tenký plát, ze kterého vykrájíme pomocí hrnku či skleničky kolečka. Do středu každého kolečka umístíme malé množství náplně, kolečko přehneme na polovinu a okraje spojíme pomocí vidličky.
Krok 5
Taštičky klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme je v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C asi 20 minut dozlatova. Empanadas můžeme podávat teplé či studené třeba s čerstvou zeleninou nebo rajčatovou či avokádovou omáčkou.
Taštičky je možné plnit také např. houbami, špenátem, kukuřicí, kuřecím masem, šunkou a sýrem, fazolemi či tuňákem.