Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct domácí kremrole | recept

Jak upéct domácí kremrole | recept

Domácí kremrole | recept. Máte rádi kremrole? A také vás nebaví kupovat je v cukrárně draze? Podle našeho receptu si kremrole snadno upečete doma a navíc budete mít jistotu, že jsou skutečně čerstvé. Kremrole se většinou pečou z listového těsta, méně často z těsta máslového. Obě varianty jsou výborné. Listové těsto má ale výhodu, dá se koupit jako polotovar. Návod na listové těsto naleznete zde – Jak udělat domácí listové těsto, předpis na máslové těsto je uveden níže.

Co je potřeba

Na těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 celé vejce
  • 250 g másla
  • špetka soli

Na sníh:

  • 5 bílků
  • 125 g krupicového cukru
  • 125 g moučkového cukru
  • 1 polévková lžíce octa
1

Ze všech uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu alespoň hodinu odpočinout. Jestliže se těsto špatně zpracovává, přidejte trochu smetany navíc.

2

Z odpočinutého těsta vyválejte plát a ten pomocí rádla rozdělte na pruhy. Pruhy namotejte na kovové trubičky, začněte namotávat od jejího užšího konce. Těsto vineme spirálovitě tak, aby se jeho okraje překrývaly. Konec těsta přitiskneme k trubičce a trubičku položíme touto stranou na plech. Trubičky potřeme žloutkem a upečeme v troubě při teplotě 200 °C. Po upečení užším koncem trubičky klepneme o podložku a hotová trubička sjede.

3

Vychladlé trubičky plníme ušlehanou šlehačkou nebo bílkovým sněhem. Bílkový sníh ušleháme z vaječných 5 bílků. Postupně do nich přidáváme nejprve krupicový a pak moučkový cukr. Když je sníh téměř tuhý, přidáme lžíci octa a šleháme do úplného zhoustnutí. Správně ušlehaný sníh se vytahuje do špiček. Tento sníh vydrží pevný až 4 dny, ale kremrole by se měly zkonzumovat dříve. Přeji dobrou chuť!

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.