Co je potřeba

600 g vepřové plece nebo krkovičky
sůl
lžička drceného kmínu
3-4 stroužky česneku
středně velká cibule

1

Maso nakrájíme na větší kostky, dáme do mísy, osolíme a posypeme kmínem a tenkými plátky česneku.

2

Promícháme a necháme odležet 6 hodin.

3

Maso dáme do pekáče, zrpudka zapečeme, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vodou pečeme asi hodinu.

4

Moravského vrabce podáváme s bramborovým knedlíkem nebo chlupatými knedlíky a dušeným kysaným nebo čerstvým zelím.

Tipy

Vyzkoušejte i mé další tradiční recepty z vepřového masa.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.333335
Average: 4.3 (6 votes)