Co je potřeba

plát masa z kýty (asi 1 kg), 3 stroužky česneku, sůl, 2-3 plátky šunky, 100 g slaniny, 100 g zmrazeného nebo sterilovaného hrášku, 3 vejce, 2 lžíce nadrobno nakrájené petrželky, 1 sterilovanou kapii, několik snítek čerstvého nebo přiměřené množství sušeného rozmarýnu, asi 2 dl bílého vína, 30 g másla, 40 g polohrubé mouky

1

Maso očistíme, naklepeme a potřeme oloupaným česnekem rozdrceným se solí, poklademe šunku.

2

Slaninu nadrobno nakrájíme, větší část zpěníme.

3

Přidáme hrášek, zalijeme rozšlehanými osolenými vejci, posypeme petrželkou a upečeme.

4

Omeletu přendáme na maso a poklademe petrželkou a poklademe nudličkami kapie.

5

Maso stočíme a převážeme kuchyňskou nití.

6

V tlakovém hrnci zpěníme zbylou slaninu, vložíme roládu a opečeme ji po všech stranách, podlijeme vínem a posypeme rozmarýnem.

7

Hrnec uzavřeme a maso dusíme asi 20 minut.

8

Poté hrnec otevřeme, maso osolíme, podle potřeby podlijeme vínem a znovu dusíme.

9

Máslo promneme s moukou. Měkké maso vyjmeme.

10

Zbylou šťávu vydusíme, přidáme moučnou směs, opražíme, zředíme zbylým vínem a krátce povaříme.

11

Z rolády odstraníme nitě, nakrájíme ji na plátky a upravíme na plochou mísu.

12

Šťávu podáváme zvlášť. Podáváme s bramborovou kaší se zeleninou.

Klíčová slova

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.5
Average: 3.5 (4 votes)