1

Budeme potřebovat čokoládovou hmotu. Ideální je kvalitní belgická čokoláda určená přímo pro výrobu pralinek. Čím víc kakaa čokoláda obsahuje, tím je kvalitnější. O to těžší je ale zpracovávání čokoládové hmoty.

2

Nejdůležitějším krokem pro výrobu belgických pralinek je temperování. Naší snahou je narušit krystalky kakaového másla. Čokoládu rozehříváme ve vodní lázni, nejprve ji rozehřejeme na 44 °C, následně ji musíme zchladit. Použijeme teploměr.

3

Čokoládu při ideální teplotě nalijeme do vychlazené formy na pralinky a obrátíme dnem vzhůru. Je vhodné, aby formičky na pralinky byly před použitím vytřené vatou namočenou v oleji a následně vytřenou zase suchou vatou.

4

Cukrářskou kartou odstraníme přebytečnou čokoládu a do čokoládového korpusu dáme náplň a zchladíme v ledničce. Ztuhlé pralinky zalijeme zbývající čokoládou, čímž se vytvoří jejich dno. Vložíme do chladu a čekáme na výsledek.

5

Po ztuhnutí vyklopíme a domácí belgické pralinky jsou na světě. A teď už jen mlsat!

6

A ještě jeden tip na závěr. Vlastoručně vyrobené pralinky můžete věnovat v dárkové krabičce. Je to skvělý dárek odnepaměti! Vyzkoušejte, uvidíte, že uspějete. Dárkovou krabičku na belgické pralinky si dokonce můžete také vyrobit sami, využijte k tomu naše návody na výrobu dárkových krabiček z papíru.

Pokud se chcete naučit vyrábět voňavé pralinky od profesionálů, vyzkoušejte školu vaření pro začátečníky Chefparade. Profesionální kuchaři vás v kuchařském kurzu vařeníspolehlivě naučí belgické pralinky vyrábět, i vy se stanete mistrem v kuchyni! Kurzy jsou navíc také vhodné jako firemní akce a teambuilding pro vaše zaměstnance a kolegy.
Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
2.125
Average: 2.1 (8 votes)